Aimaan Ahmad: September 2015

Sep 30, 2015

Kurang 3 Saiz Baju Dalam 10 Minggu!

NATASHA BERHASRAT MENGURANGKAN 3 SAIZ BAJU DALAM MASA 10 MINGGU
------------------------------

Semenjak tamat pembelajaran di Universiti, Natasha tidak pernah sekali menyertai program 'reunion' kampusnya di Universiti Malaya. Ia atas faktor Natasha merasa malu kerana ramai rakan sekerja 'membahan' akan perubahan susuk badannya. 

Jika rakan sekerja sudah menyakat begitu, apatah lagi rakan di universiti dahulu. Ya lah, dahulunya Natasha seorang atlet yang disegani dan selalu di sanjung oleh Naib Canselor. Wakil negara. 

Kegemilangannya berlalu 5 tahun yang lalu, kini masalah utama Natashaa adalah kenaikan berat badan tak mampu dibendung lagi.

Program 'reunion' Universiti dirancang 10 minggu lagi. Beerti lagi 2bulan lebih. Agenda utama Natasha mahu memastikan rakan universiti berkata," Eh Natasha, kau langsung tak berubah!".

" Aku separuh mati nak kurus!", Nescaya ini monolog dalaman Natasha.😅

--------------------------------
Untuk Kes Natasha:

Hanya 3 items sahaja diperlukan untuk memastikan IMPIAN 
MENGURANGKAN 3 SAIZ BAJU DALAM 10 MINGGU tercapai.😊

❤️ D'LITE TEA
❤️ EASY SLEN
❤️ SLIM UP SMART PANTS

Dalam ketiga item ini, Saya hanya jelaskan satu sahaja. Slim up smart pants.

Smart Pants is totally amazing! 😍 Ia adalah produk berteknologi France.

✅ Clinically Proven 7 day results!😱
✅ Cellulite Effortlessly😱

Bab saiz? Jangan khuatir. Sebesar sekecil kecil saiz boleh pakai. Bagi ukuran pinggang & punggung sahaja. Terus Saya tahu apa yang sesuai. 

Natasha pasti gembira dengan hasil ukur lilit berkurangan. Apatah lagi berat badan. 

Ingat! Pakai 8 jam sehari pon sudah nampak beza.😁

Aimaan Ahmad | +6018.571.3858

Sep 21, 2015

PELANGGAN 'MARAH' KENAPA TIBA TIBA BARANG DIBELI LEBIH 10 ITEM

PELANGGAN 'MARAH' KENAPA TIBA TIBA BARANG DIBELI LEBIH 10 ITEM

Seronok melayan kerenah mereka. Hubungan stranger ---> pelanggan ---> kawan baik. Priceless😍 Maaf saya seller yang tak reti zip mulut.

" Ayuh selfie!". Kataku.
" Kami dah tualah". Tapi akur juga ikutku selfie.
Dari niat membeli satu barang, terus terpaksa beli 10 item. Saya tak jual, awak yang nak beli. Hihihi. Gurau.
Kata aunty ," Benci masuk sini, wallet jadi kosong".
Aku ketawa je. " Rasanya kalau duduk sini lama lagi, lepas ni merajuk tak mau jumpa saya."
"Ini amoi haaaaaa", jerit aunty. ðŸ˜‚
Then apakah perasaannya kalau mereka datang tanpa kita greeting dengan ceria. Do they feel welcome? Nak membeli pun macam jumpa hantu kot🙊
Mereka ni berlawan lawan siapa greeting dulu. Saya beralah. Okay!
"Good morning Aimaan!".
" Haih. Lain macam happynyaaa hari ini"...... mestilah jumpa u. ðŸ˜ŠðŸ˜ŠðŸ˜Š


Pakar Nutrisi & Kecantikan
www.missaimaan.blogspot.com
Hotline: +60185713858

Sep 20, 2015

5 Aktiviti Bermanfaat Untuk Anak Ketika Cuti Sekolah

Hai semua! Saya tahu anda sedang berehat bersama keluarga tersayang. Ketika hujung minggu, segala aktiviti yang tertangguh, pasti anda sedaya upaya melunaskannya sekarang bukan. Eh jangan lupa, cuti sekolah anak anak bakal tidak lama lagi. Sudahkah anda merancang apa aktiviti bermanfaat untuk anak di musim cuti sekolah?

Saya faham ibu bapa mati kutu memikirkan idea yang bagus untuk memastikan anak memanfaatkan waktu cuti sekolah. Ditambah pula ibu bapa kebiasaannya sibuk bekerja, dan inilah masanya membayar hutang masa kasih sayang buat mereka.

Saya ingin kongsikan 5 aktiviti bermanfaat untuk anak di musim cuti sekolah. 


Berikut adalah aktiviti yang bakal anda pelopori:

1. Bercuti bersama keluarga - Tidak kira di dalam atau luar negara. Selain dapat mengeratkan hubungan kasih sayang, malah ia juga dapat meninggalkan kenangan terindah buat anak anak selain merasai pengalaman dan suasana baru.Percutian yang singkat boleh di rancang di dalam negara

.



2. Memasak – inilah masanya untuk anda dan anak-anak bersama-sama bergotong royong di dapur. Kanak-kanak pasti suka jika mereka di ajak memasak makanan kegemaran mereka dan juga mencuba resipi baru. Biasanya kanak-kanak lebih teruja jika mereka di ajak bersama-sama membuat kek, pudding dan biskut.



3. Melawat tempat yang memberi ilmu sambil berseronok – antaranya adalah Petrosains, Planetarium, Kidzania, Muzium Negara, Zoo Negara dan Muzium Negara. Atau anda juga boleh membawa anak anak menemani anda ber'shopping' barangan household , belanjanya barangan peribadi seperti shampoo kegemarannya, berus gigi yang selesa buatnya dan sebagainya. 


Dengan teknik didikan begini, mula mengajar mereka tentang proses membuat keputusan sejak kecil lagi. Mungkin Premis Cosway salah satu tempat membeli belah buat seisi keluarga , dengan katalog yang menarik sebagai panduan membeli.


4. Lawatan ke perpustakaan – bawa anak anda ke perpustaan. Ini juga sebenarnya satu cara untuk anda tanamkan minat membaca ke dalam diri anak-anak anda.



5. Bercucuk tanam – aktiviti beriadah ini pasti buat anak anda seronok kerana mereka boleh bermain dengan tanah dan kotorkan tangan. Apabila pokok telah di tanam, latih mereka untuk jaga dan siram pokok setiap hari.Anak-anak pasti teruja menunggu hasil buah tangan mereka. Sebaiknya mulakan dengan tanaman yang dapat memberikan hasil dan perubahan yang agak cepat seperti menanam benih sayur-sayuran dan pokok bunga.



Satu perkara penting, anda jangan pula lupa tentang kesihatan mereka. Anak anak memerlukan sistem imunisasi yang sihat bagi mengekalkan kecerdasan fizikal dan minda mereka. Vitamin C-100 , Dha & Mixed Berry amat sesuai buat anak tersayang agar cuaca di luar tidak mempengaruhi kesihatan mereka.

Sudahkah anda merancang aktiviti cuti sekolah anak anda?

Sep 18, 2015

Siapa Kata Nak SLIM Perlu Skip Breakfast /Dinner

 Walaupun cuaca di Malaysia sekarang kurang baik akibat isu jerebu, ambil ia sebagai cabaran dan proses mengukuhkan tahap imunisasi badan dengan lebih fokus dengan makanan yang berkhasiat.JANGAN LUPA MINUM ALKALINE WATER YA!


Kelmarin Aimaan menghadiri ke kursus Wisma kami,  sebenarnya Aimaan sudah 2 bulan tidak bertemu dengan 'trainer' yang menjalankan kursus di Ipoh. Aimaan hanya berkesempatan ke kursus di luar kawasan sahaja. Apa yang mengejutkan saya adalah kenapa trainer saya nampak 'fit' dan kelihatan seperti berat badannya menurun kerana pakaiannya nampak sedikit 'loose'.


Tahulah perasaan saya waktu itu, berkobar kobar nak tahu apakah tip yang di ambil dan beliau nampak begitu konfiden.

Aimaan bertanyakan padanya, " Adakah Encik ponteng sarapan & makan malam untuk hasil badan yang 'fit'? ''.. 

Beliau ketawa besar mendengar soalan saya.
 "Malah ambil makanan seperti biasa, tak pernah ponteng sarapan, makan tengahari dan makan malam, saya hanya ubah apa makanan yang saya ambil sahaja."

'' Adakah Encik boleh berkongsi sedikit tips permakanan dengan saya kerana ramai juga rakan rakan saya yang mahukan berat yang ideal?''.
 Beliau membalas, " Wholefood Nutrition (WF) adalah cinta saya sekarang''.


Fuh, terdiam saya. Beliau jatuh cinta dengan WHOLEFOOD NUTRITION (WF) beerti produk tersebut betul betul memberi kesan yang efektif dan hasil yang boleh di banggakan. Hey, semua orang mahukan badan yang sihat dan 'fit', apatah lagi ramai yang mahukan 'body shaping' yang langsing termasuk saya. Barulah boleh pakai baju apa sahaja, jadi kelihatan cantik dan 'handsome'. 



'Trainer' saya teruja berkongsi kehebatan WF, siap pegang tali pinggangnya dan show off seluar sudah loose. Then terpaksa pakai belt. ''Do I need to change my suit size after this?''

His wife also follow his step by taking wholefood nutrition as replacement for breakfast/ dinner. Then next is you!

Aimaan Ahmad Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign