Aimaan Ahmad: Spirulina Cosway Bantu Memenuhi Nutrien Dalaman Wanita Mahupun Lelaki

Mar 25, 2017

Spirulina Cosway Bantu Memenuhi Nutrien Dalaman Wanita Mahupun Lelaki



Hye , Assalamualaikum !

Entry kali ini Aiman nak kongsi tentang main supplemen yang menjadi feveret sejagat hehe . Supplemen ni merangkumi pelbagai aspek keperluan nutrien oleh badan tak kira wanita atau lelaki . Apakah supplemen itu Cik Aiman ? eh ! Sabarrr Kak Aiman cerita pelan- pelan supaya info ini boleh di hadam dengan jayanya .


Orait , supplemen yang menjadi pilihan posting kita ni adalah SPIRULINA , yang spirulina bertindak sebagai multivitamin yang terkandung mineral mineral dan vitamin vitamin terbiosediaan secara semulajadi untuk di serap dengan baik ke dalam badan .


Anugerah terindah apabila spirulina ini telah membantu Aiman memenuhi nutrisi badan dan memberi beberapa kesan ketara terutamanya sentiasa bertenaga , tiada masalah kulit , tiada masalah keputihan seperti wanita lain . Walau pun begitu , keputihan ini still ada tetapi ia akan terjadi ketika selepas period . Pada saya ia adalah normal . 


Biasa saya akan pakai pantyliner jenama cosway kerana berkualiti dan terasa nyaman serta bersih sentiasa . Seriously korang kena try . I boleh bet dah cuba , pasti setia . Cewah ! hehe


Super power spirulina ni  , ia padat dengan spektrum  vitamin dan mineral , klorofil , asid lemak perlu , antioksidan , dan filtonutrien yang luasa ! Spirulina Cosway adalah organik secara keseluruhannya dan di anugerahkan gred USP yang berprestig . 100 % SEMULAJADI ! Apa tu USP ?

Pengesahan USP ( United State Pharmacopoeia ) - Jaminan kualiti 
  • Mantap dan Terbaik dari segi Kualiti , Potensi serta Keselamatan untuk setiap lot penghasilan 
  • 100% bebas daripada bahan pencemar
  • Mematuhi segala Penyataan Sijil Analisis dari segi identiti , keberkesanan , ketulenan dan kualiti 



Masa ini saya hadiri kursus dan saya hanya apply bedak two way cake powder miyami . Puas hati sampai petang muka tidak bercapuk . Mungkin kulit ok .



Tahap keberkesanan spirulina ni  , bab mengekalkan bertenaga tinggi memang proven . Bukan setakat wanita saya merasai perubahan dari pengambilan spirulina , malah lelaki yang selalu mengalami masalah cepat letih penat boleh amalkan spirulina . Aiman uruskan hal bisnes bukan sekadar di offline iaitu di center , malah di online juga . Kadangkala jadual begitu padat sehinggakan saya sendiri tak cukup rehat dan tidur . Keajaibannya disini , saya boleh bangun tidur dengan segar dan cukup rehat , serta mulakan aktiviti seharian tanpa sebarang gangguan .






Kelebihan dan Kebaikan Spirulina Cosway :


  • Menguatkan Sistem Pertahanan Badan - Spirulina menggalakkan penghasilan sel darah putih , antibodi dan cytokin untuk menguatkan sistem pertahanan badan dan mengelakkan daripada jangkitan dan penyakit .
  • Mengekalkan Kesihatan Kardiovaskular dan Mengurangkan Tahap Kolesterol - Dibuktikan secara klinikal dapat meningkatkan kesihatan kardivaskular dengan mengurangkan tahap LDL ( kolesterol mudarat ) serta trigliserida dan meningkatkan tahap HDL ( kolesterol baik ) . Spirulina yang kaya dengan antioksidan juga dapat mengurangkan pembentukan plak pada dinding arteri .
  • Melancarkan Fungsi Penghadaman dan Kesihatan Gastro-usus - Penyelidikan telah mengesahkan bahawa spirulina dapat menggalakkan penghadaman dan melancarkan pergerakan usus besar . Ia juga dapat menindas mikroorganisma mudarat dan menggalakan pertumbuhan flora yang berfaedah seperti asidofilus dan bifidus .
  • Melindungi Badan Dari Masalah Kurang Darah - Kandungan zat besi dalam spirulina adalah amat bio aktif dan mudah di gunakan oleh badan . Ia sungguh sesuai untuk wanita yang datang haid atau ibu mengandung yang berisiko tinggi untuk mendapat anemia . Antara simptom - simptom anemia adalah seperti sering keletihan atau kelesuan , wajah yang pucat , kuku berabung , rambut rapuh dan kering , pening kepala , tidak dapat menumpukan perhatian dan masalah tidur . 
  • Membantu Mengawalatur Berat Badan - Dengan nutrisi unggul yang bertenaga tinggi serta kalori yang rendah , spirulina amat sesuai untuk mereka yang ingin mengurangkan berat badan tanpa alami keletihan dan lemah lesu serta kekurangan nutrien . Spirulina di ambil sebelum makan dapat menyekatkan selera  makan dan rasa mengidam yang boleh menyebabkan terlebih makan . Ia juga supplemen beralkali , ia dapat mengurangkan penahanan air akibat daripada pengumpulan sisa berasid dalam badan .
  • Menggalakkan Kulit Yang Sihat Berseri - Kaya  dengan GLA , sejenis asid lemak perlu perlu untuk membantu mengekalkan kulit yang sihat , rambut yang ikal mayang , dan kuku yang kuat serta menyingkirkan toksin yang menyebabkan cela kulit dan masalah kulit lain . Spirulina yang kaya dengan antioksidan dapat melindungi kulit daripada penuaan pramasa .
  • Menggalakkan Proses Detokfikasi Semulajadi Badan - Dengan kandungan klorofil yang  tinggi , spirulina dapat menggalakkan proses detokfikasi dan mengurangkan masalah yang berkaitan  dengan pengumpulan toksin seperti sakit kepala , sengal sengal badan , sakit sendi , nafas dan badan berbau .


Bukan setakat MULTIVITAMIN ! 
Kepekatan nutrien tertinggi dan spektrum nutrien yang paling luas .

  • 25 kali lebih beta karoten berbanding lobak merah
  • 2 - 6 kali lebih vitamin B12 berbanding dengan hati lembu mentah
  • 3 kali lebih asid gamma linolenik ( GLA ) berbanding dengan minyak evening primrose
  • 3 kali lebih VITAMIN E berbanding dengan germa gandum
  • 58 kali lebih zat besi berbanding dengan sayuran bayam 
  • 5 - 30 kali lebih klorofil berbanding alfalfa atau wheat grass
  • Sumber protein terkaya - lebih tinggi berbanding ikan , daging , soya , susu dan bijirin . Protein berkualiti yang lengkap dengan asid amino perlu , rendah lemak dan mudah di hadam 

TESTIMONI SPIRULINA COSWAY :  





Syukur , alhamdulillah kita doakan yang baik baik aja buat customer . Testimoni yang Aiman share ni semua dari my own customer yang duk beli dan yakin dengan keberkesanan pengambilan spirulina .


Ada beberapa set produk cosway yang di gabungkan dengan SPIRULINA COSWAY : 

  • Set Kesuburan 
  • Set Bersalin
  • Set Keluarga
  • Set Menyusu
  • Set Slimming

Untuk sebarang pertanyaan dan konsultansi , boleh terus hubungi Aiman :

Email : nurul.aiman@live.com

Respons pantas di whatsapp ; +6018 - 571 3858 

Saya berusaha untuk memberi perkhidmatan terbaik dan ikhlas membantu memberi konsultansi sepenuhnya . Lokasi center saya di Cosway Taman Karking Ipoh , Insha -Allah setelah mencuba saya doakan kesihatan anda sihat dengan optimum . Usaha kita bersama :)






No comments:

Post a Comment

Aimaan Ahmad Copyright © 2016. Designed by MaiGraphicDesign